П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зі 100 вагонів склали найдовший у світі пасажирський потяг (ВІДЕО)

Важливо

Пасажирський потяг завдовжки один кілометр 900 метрів потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найдовший у світі. Він складається зі 100 вагонів. Рекордсмен належить швейцарському залізничному оператору

Про це повідомляє ABC.

Потяг здійснив 25-кілометрову подорож вузькоколійною Ретійською залізницею серед мальовничих осінніх Альп. Маршрут зокрема пролягав залізничними лініями Альбула та Берніна. Обидві включені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Потяг прослідував через 22 тунелі, деякі з них закручуються по спіралі через гори. А ще перетнув 48 мостів, серед яких вигнутий віадук Ландвассер, що височіє над ущеликою на 65 метрів.

AP: Keystone/Gian Ehrenzeller

Найдовший потяг у світі здійснив тільки один  рейс – задля рекорду. За словами гендиректор компанії Rhaetian Railway Ренато Фашіаті, щось змінювати в поїзді чи інфраструктурі не довелось. Техніку адаптували так, аби можна було зібрати 25 поїздів разом та забезпечити їхню синхронну роботу.

Уся подорож найдовшого потяга зайняла близько години. Потягом керували сім машиністів та 21 помічник. Машиністи спілкувались між собою кабельним телефоном. Щодо пасажирів, то їх було 150.

Рекорд вже зареєстрували представники Книги Гіннеса. Це досягнення присвячувалось 175-річчю швейцарських залізниць і мало висвітлити інженерні досягнення Швейцарії.

За рекордом спостерігали тисячі людей. Вони вишикувалися вздовж долини, аби спостерігати, як потяг проїжджає через Альпи.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британський винахідник знов домагається визнання Книги рекордів Гіннеса. Цього разу за електроскутер завдовжки 6.7 м. На думку Кевіна Нікса, його скутер є найдовшим у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі