П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Keep calm and carry on – американський дипломат відзначив мужність українців

Важливо

Експосол США до Німеччини Джеймс Бінденагель оцінив силу, із якою українці протистоять російському терору. Він порівняв українців із британцями, які під час Другої світової переживали нацистські обстріли ракетима “Фау-2”.

Про це дипломат написав у своїй колонці для BitukMedia.

“Кадри смертоносних атак з іранських дронів нагадують жахи після тисячі ракет “Фау-2″, випущених проти Великої Британії під час Другої світової. Як і британці тоді, українці продемонстрували здатність продовжувати займатися своїми обов’язками на своїх місцях, незважаючи на спроби Росії посіяти страх і зламати волю України захищати свою свободу, територію та суверенітет”, – пише Бінденагель.

Дипломат має на увазі знамениту британську листівку часів Другої світової Keep calm and carry on – “Зберігайте спокій і робіть, що робите”.

“Росіяни не засвоїли урок тих бомбардувань”, – вважає дипломат. Так же само, як росія не засвоїла урок у Польщі після другої світової – навіть після окупації партизани продовжували вести боротьбу – уже проти радянських солдат, тому анексувати Польщу було неможливо. Це ж буде відбуватися і в Україні, вважає Бінденагель.

“Сьогодні українці перемагають, тому що вони наважуються відстоювати свою свободу і міжнародна спільнота підтримує їх рішення не підкорятися російській диктатурі”, – пише посол.

Раніше асоційований професор Університету Північної Кароліни в Грінсборо Василь Тарас розповів BitukMedia, що на виборах 8 листопада до Конгресу США можуть зайти республіканці-маргінали, пов’язані із експрезидентом Дональдом Трампом. Вони можуть виступати за зменшення допомоги Україні і перенаправлення коштів на внутрішні потреби. І навіть за примирення із кремлівським лідером володимиром путіним. Але поки що великого занепокоєння це не викликає.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі