Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Слизько, липко, мокро – гарбузова регата стала багаторічною традицією (ВІДЕО)

Важливо

В комуні Кастерлі бельгійської провінції Антверпен пройшли змагання з гарбузового каякінгу. Місце дії – невеликий ставок. Перш ніж вийти на фінішну пряму, треба обігнути довкола плавучого будиночка. Це суттєво ускладнює маршрут, оскільки керувати гарбузовим каяком непросто.

Про це розповідає Reuters.

Гарбуз всередині липкий і слизький. Здається, ніби можеш опинитися у воді будь-якої хвилини. А ще він трохи підстрибує, – розповідають учасники змагання. 

На веселі змагання з’їжджаються з усіх куточків Бельгії. Цього року у перегонах беруть участь 65 команд. У кожній по чотири людини.

Хто дістався протилежного берега має підбігти до спеціального видовбаного гарбуза і встромити в нього весло. Тільки тоді вважається, що учасник фінішував.

Веселій традиції вже два десятка років. Свого часу вона виникла з іншого змагання – на найбільший вирощений гарбуз.

Після конкурсу, як правило, залишилися величезні гарбузи. Організатори згадали про американські перегони в гарбузових човнах і вирішили й собі влаштувати таку розвагу. Тільки не з одиним-двома гарбузами, як у США, а з 20.

Щоправда, бельгійські селяни стали заручниками власних успіхів. Спочатку вони вирощували гарбузи по 400 кг. Тепер вага овочу може подекуди сягати тонни. Такі великі гарбузи для човнів не годяться, а відповідних стає дедалі менше.

Як повідомляло раніше BitukMedia, американський викладач садівництва Тревіс Джинджер із округу Анока, штат Мінесота, виростив гарбу вагою 1161 кг. Його визнали найважчим у Північній Америці. Але аби довезти рекордсмена, довелося скористатися вантажівкою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі