Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Була б скакалка – Скіпмен встановлює вже другий рекорд (ВІДЕО)

Важливо

Другий рекорд Гіннеса зі стрибків зі скакалкою побив філіппінець Райан Алонзо. Він стрибнув через перехрещену скакалку 3731 раз. 35-річний спортсмен встановив рекорд у липні, а зараз отримав сертифікат Книги Гіннеса.

Про це розповідає Reuters.

За свої надзвичайні досягнення чоловік вже здобув прізвисько “Скіпмен”. 

За словами атлета, він стрибає зі скакалкою вже понад 10 років. Але то було не більше, ніж розминка перед тренуваннями з боксу та грою в баскетбол. Все змінила пандемія. Через закриття спортзалів стрибки зі скакалкою стали його чи не єдиним фізичним навантаженням. 

На цьогорічну спробу рекорда Раяна надихнули кілька друзів і близьких йому людей з психічними проблемами. Він вважає, що такий рекорд можна встановити лише за умови доброї розумової концентрації. Лише за кілька місяців до спроби він зрозумів, що готовий до цього. Він готувався, виконуючи основні вправи, а також практикуючи перехресні стрибки. Крім того, він вдавався до медитації та вправ на уважність.

Попередній рекорд філіппінець встановив минулого року. Тоді він без перерви виконав 40980 подвійних стрибків –  скакалка двічі обертається за один стрибок. На виконання цього завдання спортсмен витратив 12 годин.

“Коли мене запитують про підготовку до цього 12-годинного випробування, я розповідаю про тренування перед марафоном. Вони дали мені багато мудрості та знань. Адже марафон – це єдина серйозна вправа на витривалість, яку я опанував. Я застосував здобуті знання під час стрибків зі скакалкою”, – розповів Райан Алонзо.

Чоловік каже, що вже надихнув багатьох філіппінців стрибати зі скакалкою. А сам мріє про нові рекорди. Причому мета та сама – надихати людей займатися спортом.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Україна завоювала першу медаль чемпіонату світу з легкої атлетики-2022: “бронзу” виборов  стрибун у висоту Андрій Проценко, який представляє Херсонську область.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі