Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Вітаю! Я – Амека”: робот-гуманоїд зустрічає відвідувачів Музею майбутнього (ВІДЕО)

Важливо

Відвідувачів дубайського Музею майбутнього посмішками та жартами зустрічає незвичайна працівниця. Це робот-гуманоїд на ім’я Амека. Його розробила компанія Engineered Arts. “Це найдосконаліший робот-гуманоїд у світі”, – стверджують розробники.

Про це розповідає Reuters.

Робот вміє відстежувати рух у приміщенні, а також обладнаний функцією розпізнавання облич. Амека спілкується з відвідувачами та відповідає на запитання про музей.

У компанії кажуть, що це найдосконаліший робот-гуманоїд у світі. “Цей робот є унікальним. Амека використовує штучний інтелект, щоб розуміти питання людей і відповідати на них. Те, як вона стежить за людьми та дивиться на них, – вже це унікальне”, – розповів виконавчий директор Музею майбутнього Маджід аль-Мансурі.

Відвідувачі можуть поспілкуватися з гуманоїдом, використовуючи мікрофон. “Так дивно! Коли запитуєш її, вона відповідає, дивлячись мені в очі. Кажеш їй: Ти така мила. А вона відповідає: Ти теж нічого. Просто фантастика!», – поділився враженнями відвідувач Олександр Хуттевіль.

Музей Museum of the Future – диво інженерної думки. Журнал National Geographic включив його до списку з 14 найкрасивіших музеїв світу. Це вражаюча семиповерхова будівля, відкрита у лютому цього року. Його висота 77 метрів. За словами головного архітектора проекту Шона Кілли, унікальна еліптична форма будівлі уособлює погляд Дубая в майбутнє.

Музей Майбульнього у Дубаї (ОАЕ). Фото – Wikipedia

Фасад музею з нержавіючої сталі прикрашає різьблення арабською каліграфією, перфорація контурів якої є своєрідними вікнами. Її автором став еміратський художник Маттар бін Лахедж. Одна з цитат говорить: «Майбутнє належить тим, хто може його уявити, спроектувати та втілити у життя. Майбутнє не чекають, а творять своїми руками»/

Експозиція присвячена потенціалу розвитку технологій у найближчі десятиліття. У музеї діє постійна експозиція, імерсивний театр та тематичні виставки. Крім того, тут знаходиться штаб-квартира проекту Great Arab Minds, головна мета якого – зібрати колегію з тисячі талановитих арабських вчених у різних галузях науки.

Музей Майбульнього у Дубаї (ОАЕ). Фото – Museum of the Future

Як повідомляло раніше BitukMedia, Емірати знов хочуть здивувати весь світ. Тут націлились на створення власного Місяця. Гігантська будівля у формі кулі зображатиме природний супутник Землі. Вартість проєкту Moon Dubai  – 5 млрд доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі