П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Тільки силою ми можемо убезпечити себе від росії”, – Євген Нищук

Важливо

Якою буде Україна після перемоги залежить від нас. Українці не повинні забувати своїх “лицарів світла”. А ще мають бути сильними, щоб захистити свою країну від підлого сусіда

Про свої мрії після перемоги у студії BitukMedia розповів екс-міністр культури, народний артист України Євген Нищук.

“Хочу, щоб країна мрії, за яку ми воюємо, була самодостатньою, величною країною героїв, як ми її зараз відчуваємо, яку ми бачимо зараз реально”, – каже Нищук.

Бажання прийти на допомогу один одному, об’єднатися заради спільної справи не повинно зникнути в мирний час, бо саме воно  “дуже сильно тримає і підіймає, дає можливість подолати всю біду і важкість”. 

“Голос Майдану”, який сьогодні служить у лавах Збройних Сил України, вказує, як важливо не забути нікого з тих, хто поклав життя за Україну. “Ми не маємо втомитись”, – каже Євген Нищук. “Наш обов’язок допомагати їхнім родинам, їхнім дітям, і ця увага має бути постійною”.  

За словами екс-міністра, ми повинні розуміти, що навіть після нашої перемоги нашим сусідом залишиться підла і цинічна країна, яка ніколи не дотримується ніяких домовленостей і правил. А тому ми можемо опинитись в ситуації Ізраїлю – з вандальними терористичними прильотами ракет на мирних мешканців. Але, на жаль, сусіда Україні не змінити.

Нищук наголошує, що податливою риторикою, мовляв, що ж ви меншого хочете образити, ми шкодимо собі. Показовими він бачить дії Фінляндії і Швеції, які обрали шлях колективної безпеки попри невдоволення кремля. 

“Ми повинні зрозуміти, що тільки силою ми дамо можливість убезпечити себе від нападу з боку росії, від тероризму з боку росії. А вони повинні зрозуміти, що ми сильна потужна країна, яка здатна себе захистити”, – каже Євген Нищук. 

На його переконання, Україна вже продемонструвала “наскільки вона велика і потужна країна, яка здатна себе захищати, наскільки українці талановита і працьовита нація”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у своїй колонці Домінік Вагхорн, редактор міжнародного відділу новин Sky News, написав, що запровадження військового стану на окупованих територіях продемонструвало росіянам, що їхня армія програє війну. І вони побачили, що лідер кремля володимир путін відчайдушно хапається за соломинку, аби і надалі видаватися сильним лідером.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі