Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Путін хапається за соломинку, і росіяни це бачать – Sky News

Важливо

Запровадження військового стану на окупованих територіях продемонструвало росіянам, що їхня армія програє війну. І вони побачили, що лідер кремля володимир путін відчайдушно хапається за соломинку, аби і надалі видаватися сильним лідером

Про це пише у своїй колонці Домінік Вагхорн, редактор міжнародного відділу новин Sky News.

Запроваджуючи військовий стан, путін намагається видаватися сильним в очах росіян. Однак він справляє інше враження. Росіяни бачать, що путін на очах у них програє те, що вони за звичкою називають “спеціальною військовою операцією”. І складається враження, що він хапається за соломинку.

Але що більш важливо – вони бачать, що в Україні програла армія із професійних солдатів і контрактників, і тепер на війну затягують сотні тисяч росіян.

У цьому сенсі запровадження військового стану лиш демонструє, як швидко війна приходить у дім до кожного росіянина, натякає автор колонки.

“Росіяни бачать, як хитра конструкція спеціальної воєнної операції путіна руйнується. Те, що відбувається зараз – це набагато більше, ніж те, що він продав їм на початку. І з кожним днем те, що здавалося далеким, стає ближчим до дому кожного росіянина”, – пише Вагхорн.

Як повідомляло BitukMedia, Рада ЄС ухвалила створити Місію Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine). Вона буде проводити військові навчання для ЗСУ та тероборони України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі