Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хан Соло з хліба та на повний зріст – любов до фантастики надихнула пекарів

Важливо

Пекарня в районі затоки Сан-Франциско виставила перед входом хлібну скульптуру Хана Соло заввишки 1,8 м. Власниці пекарні – великі шанувальниці наукової фантастики, зокрема “Зоряних воєн”. Перехожим важко повірити, що фігура виготовлена з тіста.

Про це повідомляє New York Times.

Хлібна статуя демонструє той момент зі стрічки “Імперія завдає удару у відповідь”, коли Хан Соло у виконанні Харрісона Форда постає після заморожування в карбоніті.

Ханалі Перван та її мати Кетрін є співвласницями пекарні One House у Бенісії, Каліфорнія. Жінки витратили тижні на формування, випікання та складання скульптури на повний людський зріст. 

Жінки зізнаються, що працювали після закриття пекарні і ночами. Змішували матеріали, що мали надати форму їхньому творінню — борошно, воду та цукор. У хід пішли дерево та два види тіста, зокрема бездріжджове з вищим вмістом цукру, що має довший термін зберігання.

Так повільно почав “народжуватись” Хан Соло: кожну деталь виліплювали та клали в піч для запікання. Спочатку з’явилися основні контури його тіла, потім деталі – вираз страждання на обличчі, скривлені від болю губи, руки, що простягаються в розпачі.

Перван-молодша послужила моделлю для тіла, яке помістили на фанерну дошку, а потім залили тістом. Отримати деталі було нелегко, – кажуть майстрині.

фото – Facebook/onehousebakery

За словами Ханалі, вона стала трохи одержимою ідеєю цієї скульптури. Нарешті, після місяця роботи, Соло був готовий. Мати і донька назвали його “Пан Соло”. Того ж дня скульптуру виставили перед їхнім магазином One House Bakery.

Перехожим важко пройти повз. “Людям цікаво. Вони підходять, роздивляються, нюхають, тицяют. Вони просто запитують: “Що відбувається?”, – розповіла Ханалі Перван. “Вони ніби не вірять, що він зроблений з тіста”.

Первани є великими шанувальницями наукової фантастики та фентезі. У 2020 році демонстрували іншу роботу на тему “Зоряних воєн” за участі Мандалорця та Маля Йоди.

Минулого року майстрині створили з хліба «Доу-кі», грізного алігатора з гострими зубами та вигнутими рогами. Їх надихнув “Алігатор Локі”, істота з телесеріалу Marvel “Локі”.

Цього року вони мали намір спекти Одрі II, кровожерливу рослину з “Маленької крамниці жахів”, але хвилювалися, що вона не пройде в духовку. Тому вони зупинилися на Хані Соло.

Усі їхні скульптури з хліба були зроблені також для конкурсу опудал Benicia Downtown, який заохочує місцеві підприємства демонструвати креативних страхопудів на Хелловін.

Як повідомляло раніше BitukMedia, голлівудський актор Бред Пітт дебютував як скульптор. Каже, новий вид мистецтва дозволив провести глибоку ревізію у душі. Виставку під назвою “Ми” провів разом із австралійським музикантом Ніком Кейвом та скульптором-моделістом Томасом Хаусіго. Трійця представила свої роботи у Мистецькому музеї Сари Хілден у фінському місті Тампере.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі