Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Машинки з дистанційним керуванням замінять погоничів худоби (ВІДЕО)

Важливо

Іграшковий автомобіль з дистанційним керуванням – зручний спосіб контролю корів на пасовищі. Японські науковці повідомляють, що їм вдалося успішно відігнати 33 корів з надмірно випасених ділянок пасовища. Тепер дослідники говорять про зручний та дешевий спосіб контрольовано випасати худобу.

Про це повідомляє New Scientist. 

Корови можуть призводити до перевипасу землі. Простими словами, вони просто виїдають рослинність на полі, де їх випасають. Як наслідок, деградує рослинний покрив, що може призвести навіть до опустелювання. Тому важливо дати рослинам шанс на відновлення. Худобу потрібно перемістити на іншу ділянку випасу.

Японські науковці з Університету Міядзакі наочно продемонстрували, якими помічними у цьому можуть бути машинки з дистанційним керуванням.

Для цього вони облаштували на університетській території пасовище для 33 корів і 9 телят. А тоді спробували відганяти худобу від окремих ділянок пасовища за допомогою дистанційно керованого іграшкового джипа. Помітним для тварин його мав зробити метровий флагшток з червоним прапорцем.

У 93 відсотках випадків корів вдалося успішно відігнати від обраної ділянки. Але сказати, що вони її лякались, було б неправильно. Копитні помічали машинку і неспішно відходили від неї.

Отже, експеримент продемонстрував, що в такий спосіб можна вдесятеро зменшити випасання деяких найбільш об’їдених ділянок.  Дешево, етично та зручно – радіють вчені. 

Як повідомляло раніше BitukMedia, канадська компанія Anaergia Inc. та японські підприємці із компанії Toyo Energy Solution. Co побудують найбільшу в Японію екологічну електростанцію для переробки коров’ячих відходів у місті Косаока на південному узбережжі країни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі