Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розбите серце після розлучення з Джолі – Бред Пітт дебютував як скульптор

Важливо

Голлівудський актор Бред Пітт дебютував як скульптор. Каже, новий вид мистецтва дозволив провести глибоку ревізію у душі. Виставку під назвою “Ми” провів разом із австралійським музикантом Ніком Кейвом та скульптором-моделістом Томасом Хаусіго. Трійця представила свої роботи у Мистецькому музеї Сари Хілден у фінському місті Тампере.

Про це повідомляє The Art Newspaper 

Бред Пітт представив дев’ять експонатів. Один із них – конструкція у формі будинку з прозорого силікону та постріляну кулями.

Також актор презентував свою найпершу скульптуру House A Go Go, мініатюрний будиночок заввишки 46 см, зроблений зі шматків кори дерева, грубо скріплених скотчем. Її він виконав у 2017-му. Пітт почав займатися скульптурою після розлучення із Анджеліною Джолі того ж року. Тепер він має свою студію у Лос-Анджелесі. Під час зйомок фільму «Одного разу в Голлівуді» Пітт запрошував Леонарда Ді Капріо до себе, аби разом зайнятися скульптурою.

“Для мене це спосіб саморефлексії… Скульптури народилися в наслідок того, що я називаю “радикальною самоінвентаризацією””, – сказав Пітт.

“Я був дуже жорстко відвертим сам із собою, я думав про тих, кого я, можливо, образив, і моменти, коли я робив помилки”, – додав актор.

Фото: Instagram/ deBranne Treu

Серед інших експонатів актора – бронзова скринька розміром із труну, на якій зображені руки, ноги та обличчя, які ніби намагаються прорватися крізь поверхню стінок.

Також представлена настінна скульптура Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time (Цілячись у тебе, а побачив себе, але цього разу було запізно). Виконана у 2020-му, вона зображує перестрілку між вісьмома особами.

“Диявол пробачений” Ніка Кейва. Фото: theartnewspaper.com

Для Ніка Кейва виставка теж стала дебютом. Він презентував глазуровані керамічні фігурки, що зображують “життя Диявола в 17 станах, від невинності через досвід до протистояння нашій смертності”.

Скульптура Хаусіго Weekend at El Cap

Томас Хуасіго – досвідчений британський скульптор – теж своєрідно дебютував. Він представив не скульптури, а свій живопис. Картини Хуасіго почав малювати минулого року.

Nick Cave, Thomas Houseago and Brad Pitt at the Sara Hilden Art Museum in Tampere, Finland

 Photo: Jussi Koivunen
Кейв, Хаусіго і Пітт – “Я це МИ”. Фото: theartnewspaper.com

«Я не я. Я це МИ», – пояснили концепцію виставки усі утроє учасників.

Як повідомляло раніше BitukMedia, винороб із італійського міста Реджо-Емілія на ім’я Тулліо Масоні вирощує виноград на даху старовинного будинку XVI століття. Отримане вино продає по €5 тис. за пляшку. Каже, що це – витвір мистецтва і просить не пити напій, а говорити про нього з друзями.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі