П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перетягування літака допомагає збирати кошти на благодійність

Важливо

В американському штаті Вірджинія пройшли щорічні змагання з перетягування літака – Dulles Pull Plane. В такий спосіб проходить збір коштів на благодійність з 1992 року.

Про це повідомляє Wavy.

У 2022-му, у 30-й ювілей змагань, виграла команда з перетягування літака Офісу шерифа міста Чесапік. Між іншим, вже 14-й раз поспіль. Справились за 5,6 сек.

У кожній команді – 25 осіб. Відбуксувати літак потрібно на відстань 3,6 метра. Для змагань підготували Airbus A320 та Boeing 757.

Учасники змагань береться тягнути літак вагою 82 тонни. Екстремальну розвагу вибрали собі сто команд. 

Змагання благодійні. Їх проводять з 1992 року. Зібрані кошти йдуть на проведення Спеціальної Олімпіади для дітей та дорослих з інвалідністю. Проєкт називається “Літак Даллеса”. За 30 років на благодійність зібрали понад 3 млн доларів. 

Крім перемоги в конкурсі, цьогорічний переможець – команда Офісу шерифа Чесапіка – змогла зібрати майже 18 тис. доларів. Це більше ніж будь-яка інша команда правоохоронних органів, повідомляє Офіс шерифа Чесапіка.

Подібні змагання наразі проводять і в інших містах США.

Як повідомляло раніше BitukMedia, ефектні змагання з регбі влаштували у Швейцарії. Ігри проходили на плавучому полі на Женевському озері. Складно і весело водночас: регбісти раз у раз пірнали у воду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі