П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Єлизавета II протягом 70 років листувалась з американкою: про що вони спілкувались?

Важливо

Протягом останніх 70 років королева Єлизавета II обмінювалася листами з жінкою, яку вона ніколи не зустрічала особисто. Це Адель Хенкі. Жінка мешкає у Парк-Рівер, Північна Дакота. Багаторічний обмін листами був традицією до дня народження.

Про це повідомляє Insider.

Адель Хенкі зараз 96. Американка народилася 21 квітня 1926 року –  одного дня з покійною королевою Англії.

Хенкі надіслала свій перший лист у 1953  – в рік сходження Єлизавети на престол. Відтоді покійна королева щороку відправляла Хенкі рукописні листи до дня народження. Це стало традицією.

«Від несподіванки я могла б вистрибнути зі своїх черевиків, – розповідає Хенкі. – Я попросила у неї капелюшок. Сподівалася, що вона мені його пришле. Але вона надіслала милу фотографію на свій день народження».

Хенкі розповіла, що вони ніколи не зустрічались. Але обидві розділяли пристрасть до кулінарії.

“Рецепти, які подобалися королеві, були з мармеладом. Я теж таке люблю”, – сказала Хенкі.

Фото – grunge.com

Хоча жінки ніколи не зустрічалися, між двома друзями за листуванням був спільний зв’язок, що вийшов за межі їх спільного дня народження. Адель Хенкі описала їхній зв’язок: «Подруга за листуванням, так я її називаю, і я буду сумувати за цим». Вона додала, що завжди з нетерпінням чекала листів від королеви. Скільки саме листів королеві написала сама, літня жінка точно не пам’ятає.

Адель Хенкі – пристрасна письменниця, яка писала для преси Північної Дакоти. Вона також має кулінарну книгу власного авторства та відома своїми рецептами з дикої природи.

Нагадаємо, королева Єлизавета ІІ пішла у засвіти 8 вересня у віці 96 років. Вона стала першим монархом, який правив 70 років.

Як повідомляло раніше BitukMedia, з нагоди 96-го дня народження королеви Великої Британії Єлизавети ІІ та до 70-річчя її перебування на престолі, створили ляльку Барбі. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі