Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Свистіли і матюкалися – операція “Ноїв ковчег” врятувала 275 папуг

Важливо

Волонтери із США врятували 275 папуг і двох лемурів із заповідника “Малама Ману” у Флориді, який постраждав від урагану Ян. Птахів, серед яких рідкісні види, відловили та доправили у безпечне місце на флоті із чотирьох маленьких човнів. Захід отримав назву Операція “Ноїв ковчег”.

Про це повідомляє SkyNews.

Волонтери прибули евакуювати тварин на острів Пайн-Айленд після того, як власники “Малама Ману” Вілл Ператіно та Лорен Степп заповідника відмовилися рятуватися без підопічних. На острові стало небезпечно залишатися, оскільки ураган Ян пошкодив міст, який поєднує Пайн-Айленд із континентом.

Тож птахів, серед яких ара, какаду і рідкісні королівські папуги, відловили, клітки поставили на невеликі човни та доправили до міста Форт-Майєрс на континенті.

Поки над островом вирував ураган, Ператіло та Степп напустили у свій будинок пташок і там разом з ними пережидали негоду. Але будинок затопило.

“Ви навіть не уявляєте, через що ми пройшли тут. Будинок залило водою на 1,2 м. Ми мало не потонули”, – розповідає Ператіно.

“Тримати кожного птаха тут зараз у безпеці – це просто непідйомне завдання”, – каже чоловік. Його партнерка Степп додає, що вона ніколи б не покинула птахів без їжі та води.

“Якби у них не було їжі та води, вони померли б. Я б цього не пережила”, – каже жінка.

Усього волонтери назбирали 100 кліток із папугами. Деякі з них тріпотіли крилами, деякі свистіли на всі лади, а деякі навіть матюкалися, повідомляє Local10.

“Здуріти можна було”, – прокоментував операцію Джеймс Джадж, один із учасників операції, власник човна Slice of Life.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканець Девід Дін зі штату Флорида пережив наслідки урагану Ян. Внаслідок паводку чоловік 2,5 години плавав під стелею свого будинку на канапі.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі