П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стадо корів всиновило порося дикого вепра

Важливо

Стадо німецьких корів всиновило порося дикого кабана, яке, як припускають, відбилось від родичів. Малюка назвали Фріда. Тварина так добре прижилась у стаді, що фермер дозволив їй залишитись. Тепер кабанчик зимуватиме у теплому корівнику.

Про це розповідає німецький Der Spiegel.

Це сталось в німецькій землі Нижня Саксонія, неподалік міста Хольцмінден. На початку вересня місцевий фермер Фрідріх Штапель помітив, що до його гурту корів на вільному випасі приєдналося маленьке порося дикого кабана. Ймовірно, кабанчик відбився від родичів, коли ті переходили річку. Загублене дитинча прихистили … корови.

Кабанчику, що дістав ім’я Фріда, серед корів добре. Одна корівчина навіть почала виявляти особливу турботу про нього. Штапель вирішив не розлучати порося з прийомною сім’єю і дозволив маляті залишитись. 

Про кабанчика, що вже встиг стати зіркою, попередили й місцевих мисливців. Вбивати його заборонено. Зараз Фріда разом зі стадом пасеться на лузі біля берегів річки Везер. А з настанням зими фермер планує поселити її у теплому корівнику разом із телятами.

Так стається, що про товариські відносини між дикими кабанами та коровам найчастіше повідомляють саме з Німеччини. У грудні 2015 року у Гамбурзі частиною стада з восьми корівок став дорослий дикий вепр.

“Він повністю вписався в череду, і це неймовірно”, – розповів фермер Дерк Різ, у володіннях якого стався кумедний союз. Кабана чіпати не стали – адже не можна руйнувати дружбу. Натомість вепра назвали Бананом і зробили місцевим героєм. 

От тільки Банан не був першим у коров’яче-кабанячій дружбі. Восени аналогічний випадок стався ще на одній німецькій фермі. Щоправда, там до стада прибився маленький веприк. Фермери назвали малюка Йоганном, припустили, що він сирота, і віддали до прийомної коровячої родини.

Як повідомляло раніше BitukMedia, в притулку для фермерських тварин Luvin Arms, що в американському штаті Колорадо, є своя нянька ясельної групи. Це пес на ім’я Будда. Собака вже відзначився дружбою з коровою, а зараз бавить мале ягня. Цей приклад міжвидової симпатії зігріває серця працівників і гостей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі