Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дахи автобусних зупинок перетворюють на клумби – все заради бджіл

Важливо

Міжнародна компанія Clear Channel має намір створили щонайменше 1000 “бджолиних” автобусних зупинок у Великобританії. На дахах конструкцій встановлюють клумбу з квітами. Таким чином хочуть допомогти квіткозапильним комахам.

Про це повідомляє The Guardian.

Загалом Clear Channel керує 30 тис. комерційними зупинками від імені міських рад. В середньому звичайна зупинка “живе” 20 років. В організації планують кожну застарілу зупинку замінювати на “бджолину”. Зараз Дербі має 18 таких зупинок, по кілька є у Оксфорді, Кардиффі та Глазгоу.

Ініціатива покликана допомогти відновленню природи.  97% англійських лугів з дикими квітами втрачено після Другої світової війни. Кількість літаючих комах у Великобританії скоротилася майже на 60% з 2004 року.

Подібні конструкції вже встановлені в Нідерландах, Данії та Швеції, а пізніше цього року компанія побудує їх у Франції та Бельгії, запити надходять навіть з Канади та Австралії.

Голландським містам за останні роки вдалося стабілізувати популяцію бджіл,  після кількох десятиліть спаду, а серед їхніх рішень були готелі для бджіл і бджолинні зупинки. Утрехт був першим містом Європи, де було встановлено бджолині зупинки. Наразі він там понад 300 таких конструкцій. Місто запровадило заборону “невикористаних дахів”, відповідно до якої тепер кожен дах має бути озеленений рослинами та мохом або на ньому повинні бути встановлені сонячні батареї.

Як повідомляло раніше BitukMedia, y графстві Вест-Мідлендс, Велика Британія, співробітнику поліції дозволили поселити на робочому місці величезного равлика. Черевоногий знадобився копу для заспокоєння нервів. Правоохоронці з досвідом приголомшені таким ставленням до новобранців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі