Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Із “Північних потоків” витікає газ після серії вибухів – реакція України

Важливо

Шведські сейсмологи помітили вибухи в районі російських газопроводів “Північний потік – 1 та 2”. Вони відбувалися протягом останніх 36 годин. Потім у “Північному потоку-1” утворилася пробоїна. Пізніше військові показали, що витік є у двох газопроводах.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на шведську телерадіокомпанію SVT.

Перший вибух зафіксували о 2:03 ночі в понеділок 26 вересня, а другий – о 19:04 у понеділок увечері.

Попередження про витік газу надійшли від морської адміністрації о 13:52 і 20:41 після того, як кораблі виявили бульбашки на поверхні. Координати вибухів відповідають розшатуванням витоків газу.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк написав у Twitter, що вибухи на газогонах є цілеспрямованою рерористичною атакою рф. Завдяки їм кремль хоче підірвати енергетичну стабільність Європи, вважає політик.

“”Витік газу” з НС-1 – не що інше, як спланований Росією теракт і акт агресії щодо ЄС. Росія хоче дестабілізувати економічну ситуацію в Європі та викликати передзимову паніку. Найкраща відповідь і інвестиція в безпеку — танки для України. Особливо німецькі”, – написав Подоляк.

Як раніше заявив BitukMedia радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко,успіх української армії у стрімкому звільнені раніше окупованих територій має кілька важливих наслідків передусім для росіян. Перш за все йдеться про серйозний зсув у масовій свідомості та натяки на появу опозиції в рф. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі