П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гол у невагомості – Луїш Фігу встановлює рекорд Гіннеса

Важливо

Легендарний Луїш Фігу, колишній футболіст “Барселони” та мадридського “Реала”, та його колеги встановили рекорд Гіннеса. Для цього їх підняли на висоту 6 тис. км. Футболісти грали у невагомості.

Про це повідомляє The Guardian.

Матч проходив на спеціально обладнаному полі у відсіку літака. Його площа становила 75 кв метрів. У кожній команді по чотири гравці.

“Умови зовсім інші. Дуже важко грати чи робити щось інше. У невагомості неможливо контролювати ситуацію. Доводиться пристосовуватись до положення м’яча, до простору, до обставин. Іноді доводиться намагатися плавати”, – згадував потім Луїш Фігу.

Фото – timeoutdubai.com

Як би там не було, “червона” команда Фігу обіграла суперників з “жовтої” команди з рахунком 2:1. Офіційно досягнення команд записали так – “Футбольний матч на найбільшій висоті під час параболічного польоту”.

Фото – timeoutdubai.com

Каже, не уявляв собі, що завдяки цьому можна потрапити до Книги рекордів Гіннеса. Але тепер Луїш Фігу сміливо говорить про “незабутній та унікальний досвід, який заслуговує бути в Книзі рекордів”.

49-річний Фігу – зірковий півзахисник. Він рекордсмен збірної Португалії за кількістю зіграних матчів. Перевершити його зміг тільки Кріштіану Роналду.

Щодо параболічного польоту, то він дозволяє пасажирам літака ненадовго відчути себе як у космосі. Такі польоти відкриті для широкого загалу.  Літак використовує особливу траєкторію польоту як параболи. Спочатку він різко набирає висоту, а потім зменшує швидкість, поступово змінюючи напрямок. Політ створює ситуацію мікрогравітації протягом приблизно 20 секунд.

Як повідомляло раніше BitukMedia, компанія Space Perspective із Флориди планує створити величезну дуже технологічну повітряну кулю «Нептун» для космічних туристів. Квиток на неї коштуватиме $125 тис.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі