П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Туристів відправлять у стратосферу на повітряній кулі

Важливо

Компанія Space Perspective із Флориди планує створити величезну дуже технологічну повітряну кулю «Нептун» для космічних туристів. Квиток на неї коштуватиме $125 тис.

Про це повідомляє CNN.

На відміну від ракет, повітряна куля не буде лишати карбонового сліду і шкідливих викидів. Її обшивку зроблять із екологічного матеріалу, який будуть переробляти після кожного польоту.

Дуже технологічна повітряна куля матиме об’єм 509,7 кубічних метрів – у ній міг би поміститися футбольний стадіон. Кулю заповнять воднем.  До неї прикріплять капсулу із пасажирами.

Туристів підніматимуть на висоту понад 30 тис. км.. Пасажири перебуватимуть у розкішно облаштованій герметичній капсулі. На такій висоті немає невагомості, тож люди зможуть ходити по підлозі, як зазвичай.

На борту буде WiFi,  крісла із відкидними спинками, атмосферне освітлення і бар із дорогими напоями. Для збереження комфортної температури, величезні панорамні вікна вкриють плівкою, як на шоломі космонавта, а в салоні працюватиме клімат-контроль. У капсулі поміщаються 8 людей.

Фото: Space Perspective

Компанія планує робити 6-годинні рейси з кінця 2024-го. Оскільки пасажири не відчуватимуть невагомості, спеціальна підготовка не потрібна. Інженери говорять, що потрапити на борт буде так же просто, як у літак.

Куля буде дві години підійматися вгору майже до самої межі земної атмосфери, дві години висітиме там, аби пасажири могли милуватися краєвидами, а потім дві години спускатиметься до поверхні Землі і сідатиме в океані – для цього на ній встановлять спеціальні пристрої для приводнення. Пасажирів до берега відвозитиме корабель.

Уже зараз компанія приймає замовлення на 2025 рік і говорить, що їх купили уже 900 людей. Депозит у розмірі $1 тис. обіцяють повернути, якщо «кулька лусне», тобто проект не вдасться.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 2 серпня Південня Корея запустить безпілотну дослідницьку космічну станцію Danuri, яка працюватиме рік довкола Місяця. Вона шукатиме воду, уран і гелій-3 з метою підготовки висадки на планету.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі