П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

CD-диски пропонують переробляти на біосенсори

Важливо

У Бінгемтонському університеті (Нью-Йорк, США) пропонують переробляти CD-диски із золотим покриттям на медичні біосенсори.

Про це повідомляє New Atlas.

CD-диски виробляють із полікарбонату і вкривають відбиваючою фольгою. Зазвичай фольгу роблять із алюмінію, але золота дає кращу якість відтворення.

Студент Метью Браун і аспірант Айон Ко із Бінгемтонського університету пропонують використовувати золоту фольгу із дисків для виготовлення переносних біосенсорів. Така ідея прийшла до них, оскільки через популярність музики в інтернеті та на стрімінгових платформах компакт-диски втрачають свою популярність.

Диск занурюють у ацетон на 90 секунд, що руйнує полікарбонатну основу і дозволяє відділити фольгу. Потім на фольгу приклеюють скотч і відділяють її від диску. За допомогою машинки для різання тканини Cricut із золотої фольги вирізають гнучкі мікросхеми, які можна багато разів наносити на шкіру.

У поєднанні з іншою електронікою ці біосенсори можна використовувати для моніторингу електричної активності в серці та м’язах користувача, а також вони здатні вимірювати рівень лактози, глюкози, pH і кисню. Всі дані можна передавати на смартфон через Bluetooth.

Як раніше повідомляло BitukMedia, науковці встановили, що ген людини C18ORF25 активується під час фізичних вправ і сприяє нарощуванню м’язової тканини. Його штучна активація в тілі дозволить розвивати м’язи без занять спортом і лікувати хвороби.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі