Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Робот відкрив більше 30 видів тварин на дні океану

Важливо

Науковці із лондонського Музею природознавства знайшли понад 30 потенційно нових видів на дні Тихого океану за допомогою глубоководного робота з віддаленим керуванням.

Про це повідомляє The Guardian.

Відкриття зробили у так званій зоні Кларіон-Кліппертон у центральній частині Тихого океану. Науковцям вдалося отримати інформацію про 55 різних представників океанічного життя, 48 з яких були із різних видів. Робот зібрав живі зрізки тварин. Про деяких науковців раніше знали лише з фото, зроблені іншими глибоководними місіями.

Новий вид морських організмів Psychropotes longicauda, яких прозвали “гумова білка”. Фото: Courtesy of DeepCCZ expedition

Серед виявлених тварин – кільчасті черви, морські родичі багатоніжок, родичі медуз і різні види коралів. Найбільше видів – 43 –  знайшли на глибині 4,8 км.

Науковці говорять, що важливо вивчити ДНК цих тварин, аби краще їх зрозуміти. А також це важливо, аби убезпечити їх під час видобування корисних копалин.

Як повідомляло BitukMedia, людиноподібний  робот- дайвер  OceanOneᵏ зі Стенфордського університету здійснив заплив у Середземному морі. Оператору OceanOneᵏ вдалося повзаємодіяти із затонулими уламками літака, підводним човном та навіть римським кораблем другого століття, звідки вдалося з його допомогою підняти вазу і олійну лампу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі