Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Готуються до висадки – Південна Корея запустить місію до Місяця

Важливо

2 серпня Південня Корея запустить безпілотну дослідницьку космічну станцію Danuri, яка працюватиме рік довкола Місяця. Вона шукатиме воду, уран і гелій-3 з метою підготовки висадки на планету.

Про це повідомляє Space.com.

Орбітальний апарат запустять із ракети SpaceX Falcon 9. Назва Danuri є поєднанням двох корейських слів «місяць» і «радість». Корабель нестиме пристрій для формування зображення рельєфу, ширококутну поляриметричну камеру, магнітомерт, гамма-спектрометр і високочутливу камеру ShadowCam, яку фінансує NASA.

Апарат вимірюватиме магнітне поле планети, шукатиме замерзлу воду, кремній, алюміній, уран і гелій-3. Також він складатиме топографічну карту, яка допоможе визначити потенційно придатні місця для приземлення.

Найцікавішою є камера ShadowCam, яка зніматиме постійно затінені області, як-то дно кратерів, пролітаючи на висоті 100 км над поверхнею. Дно кратерів зазвичай освічується не напряму, а розсіяним дуже тьмяним світлом, яке відбивається від їхніх стінок. Але ShadowCam здатна робити фото навіть в такому освітленні. З її допомогою, наприклад, будуть шукати воду на полюсах Місяця.

Місія є частиною амбітної програми Сеула із дослідження космосу, яка включає висадку робота-місяцехода у 2030 році і збір зразків із астероїдів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Молдова запустила у космос свій перший супутник TUMnanoSAT в рамках програми NASA KiboCUBE.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі