Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Робот-рука допоможе Маску взяти зразки ґрунту на Марсі

Важливо

Європейське космічне агентство разом з італійськими науковцями створює роботизовану руку, яка допоможе доставити на Землю зразки ґрунту з Марсу.

Про це повідомило BBC.

«Поводження з дорогоцінними марсіанськими зразками та підготовка їх до доставки під час екстраординарної подорожі з Марсу на Землю — це дивовижний подвиг», — сказав директор Європейського космічного агентства з досліджень людей і роботів Девід Паркер.

Роботизована рука має великий діапазон рухів і схожа на людську — у неї є плечовий, ліктьовий та запʼястковий суглоби. Також вона матиме камери та датчики, які діють як очі та мозок. Рука завдовжки 2,5 метра може працювати автономно там, де це можливо.

Також, вона абере пробірки зі зразками ґрунту з марсохода Perseverance, покладе їх усі в контейнер, помістить його на транспортний засіб, який повернеться на Землю, і закриє кришку.

Крім того, розробники сподіваються, що роботизована рука приєднається до Perseverance на Марсі у 2025 році, а зразки марсианського ґрунту прибудуть на Землю до 2033 року.

Нагадаємо, як раніше повідомляло BitukMedia  компанія Mattel Inc. оголосила про те, що уклала багаторічну угоду зі SpaceX, яка передбачає створення та продаж продуктів, які надихають дітей та колекціонерів на дослідження космосу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі