Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майбутнє поруч:Volkswagen презентував перший прототип літального таксі

Важливо

Німецький концерн Volkswagen веде розробку безпілотного літального таксі V.MO, перший прототип якого презентували в Пекіні.

Про це повідомила пресслужба Volkswagen .

«Літальне таксі» Volkswagen V.MO розробляють у китайському підрозділі концерну. Перший прототип розробники назвали Flying Tiger («літальний тигр»),- йдеться у повідомленні.

Літальний апарат має 11,2 м у довжину та розмах крил у 10,6 м. Його піднімають у повітря вісім гвинтів, ще два пропелери відповідають за рух уперед. Обертаються вони за допомогою електромоторів. Зліт і посадка відбуваються вертикально.

Також, очікується, що безпілотник Volkswagen V.MO пройде перші тести наприкінці цього року. Отримана під час випробувань інформація дозволить створити досконаліший прототип, який мають підготувати до 2023 року.

Зазначимо, що серійне повітряне таксі Volkswagen зможе взяти на борт чотирьох пасажирів із багажем. Його запас ходу становитиме приблизно 200 км. Літальний апарат пересуватиметься в повністю безпілотному режимі.

Як раніше повідомляло BitukMedia у серпні 2021 року частка продажів електромобілів (як гібридів, так і чисто електричних) на ринку Європи зросла до 21%, вперше потіснивши дизельні автомобілі, на які припало 20% продажів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі