Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Уперше в Європі електромобілі обійшли за продажами дизельні авто

Важливо

У серпні 2021 року частка продажів електромобілів (як гібридів, так і чисто електричних) на ринку Європи зросла до 21%, вперше потіснивши дизельні автомобілі, на які припало 20% продажів.

Про це повідомили в HighTech Plus.

“Ринок дизельних автомобілів Старого світу набагато більший, ніж у США. Але тепер він почав скорочуватися під тиском електромобілів”, – ідеться у повідомленні.

Так, кілька десятиліть тому, коли в Європі почали звертати увагу на транспортні викиди CO2, німецький автопром вирішив зробити ставку на дизель, який виділяє трохи менше вуглецю на кілометр, ніж бензин.

Торік аналітики з JATO Dynamics повідомляли, що продажі електрифікованих пасажирських автомобілів (гібридів і чистих EV) вперше перевищила продаж дизельних машин того ж класу.

У серпні цього року було досягнуто ще одного важливого рубежу – вперше продажі електромобілів перевищили дизель у Європі: 21% проти 20%.

Бензинові автомобілі все ще продаються в європейських країнах краще за всі інші (56% ринку), за винятком окремих регіонів – наприклад, Норвегії, де в серпні електромобілі захопили 92% ринку.

Загалом продажі автомобілів по всьому світу переживають зараз спад, в основному через кризу поставок, але на електротранспорті вона не позначилася. У серпні кількість зареєстрованих нових автомобілів знизилася на 18% порівняно з минулими роками і досягло найнижчого значення з 2014 року. Проте продажі електромобілів виросли на 61%.

Найкраще продається в Європі Volkswagen ID.3 – 7904 одиниці було продано за місяць. Tesla Model 3 відстає зовсім трохи, на 80 штук.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі