Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У США винайшли маску з датчиком, який виявляє коронавірус

Важливо

Вчені з Гарвардського університету та Массачусетського технологічного інституту створили прототип захисної маски, яка може діагностувати коронавірус.

Про це йдеться на на сайті Массачусетського технологічного інституту.

“Для діагностики коронавірусу масці потрібно приблизно 90 хвилин. У неї вбудовані крихітні одноразові паперові датчики. Якщо людина має коронавірус, то на індикаторі з’явиться яскрава смужка, якщо ні – тьмяна”-, цдеться у повідомленні.

Також, такі датчики можна встановити в будь-які маски для обличчя, і навіть в інші елементи одягу, зокрема лабораторний халат.

Датчики спроєктовані таким чином, що їх може активувати користувач, коли він буде готовий до виконання тесту, а результати будуть відображатися на внутрішній стороні маски для забезпечення конфіденційності користувача.

Технологія роботи датчиків заснована на винаході їхнього розробника Джеймса Коллінза — професора Массачусетського технологічного інституту.

Зазначимо, що науковець, вже використовував цей підхід для виявлення вірусів Ебола та Зіка.

Як раніше повідомляло BitukMedia студенти з Дніпра винайшли крапельницю, що стежить за обсягом ліків та швидкістю капання. Якщо щось піде не так, надсилає сигнал-повідомлення на телефон медсестри.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі