П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Звучить як раніше – вчені створили біопластик для музичних платівок

Важливо

Британське об’єднання Evolution Music створило альтернативу вінілу – біопластик на основі цукру. Така платівка працює та звучить як звичайна. От тільки не містить вуглецю, отже екологічна. При цьому унікальний склад дозволяє не змінювати вже існуюче обладнання та виробничі процеси заводів.

Про це повідомляє Reuters.

З появою такого біопластику виробництво музичних платівок незабаром може отримати нове дихання. На розробку унікального складу пішло чотири роки. Але вдосконалення продукту продовжується, – говорять в Evolution Music.

“На початку та між треками чути незначний поверхневий шум. Якщо вам це подобається, якщо ви фанат 70-х, це дрібне потріскування вам не завадить”, – каже співробітник компанії Evolution Music.

Звучання платівок з біопластику анітрохи не гірше, ніж у вінілових. При цьому виробництва стає більш екологічним. А це суттєвий плюс для майже 3 тисяч музикантів, які вже заявили про підтримку нової розробки.

“Виробництво вінілу токсичне у багатьох відношеннях. Воно шкодить довкіллю, але нам подобається вініл. Що ж робити? Знайти нетоксичний спосіб виготовляти платівки. І от він», – відповідає Льюїс Джеймісон, співзасновник Music Declares Emergency (MDE).

Створення спеціального біопластику дозволить випускати музичні платівки без поновлення обладнання. Також не потрібно змінювати виробничі процеси. Першу платівку з нового матеріалу вже випустили на фабриці у Мідлсборо.

Розробники вважають, що тепер справа за виконавцями.  Варто одному знаменитому музиканту випустити альбом на платівках з біопластику, як його приклад наслідують інші.

Попри популярність і миттєвий доступ до цифрових медіа та простих у користуванні потокових платформ, продажі вінілових платівок останнє десятиліття тільки зростають. 

Багатший звук, обкладинка та можливість тримати її в руках – в цьому і є емоційна привабливість платівки.

Як повідомляло раніше BitukMedia, швейцарські вчені створили новий біорозкладний пластик на заміну ПЕТ. Термостійкий та міцний матеріал виготовлений з неїстівних частин рослин та підійде для виробництва харчових упаковок, ниток для 3D-друку та волокон тканин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі