Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Новонароджений острів з’явився посеред Тихого океану – фото із космосу

Важливо

У острівному королівстві Тогна у Полінейзії з’явився новий острів. Його вже встигли зняти із супутника. Хоча, кажуть науковці, цей вулканічний малюк, скоріш за все, не проживе довго.

Про це повідомляє CNN.

Острів виник у південно-західній частині Тихого океану, яка є зоною сейсмічної активності через велику кількість підводних вулканів. Один із цих вулканів прокинувся 10 вересня, викинувши лаву, пару та попіл, повідомляє обсерваторії Землі NASA. Через 11 годин над поверхнею моря з’явився новий острів.

“Малюк” швидко росте – 14 вересня він мав площу 4 тис. кв. м, а 20 вересня – 24 тис. кв. м. Новий острів розташований на підводній горі Хоум-Ріф. 

Науковці NASA попереджають, що вулканічні острови недовговічні. Але деякі можуть існувати роками і навіть десятиліттями.  У п’ятницю вулкан ще вивергався, але дим і попіл не становив загрози для авіаційної сфери.

Як повідомляло BitukMedia, небо над Антарктидою, забарвилося у бордові та рубінові відтінки. Науковці пов’язують це із забрудненням атмосфери після виверження вулкана Хунга Тонга-Хунга Хаапай на півдні Тихого океану всередині січня цього року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі