П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Ніби хтось ллє бензин на моє тіло” – дівчинка розповіла про життя з алергією на воду та сльози

Важливо

Юна американка зі штату Міссурі страждає від рідкісного аутоімунного захворювання. У 14-річної Седі Тессмер алергія на воду, піт та сльози. Зараз підліток сподівається знайти інших з аналогічною недугою. Вважається, що людей з аквагенною кропив’янкою у світі і не більше сотні

Про те, як хвороба змінила її життя, підліток розповіла The Independent.

Через алергію вода, сльози та піт викликають в Седі Тессмер сильне подразнення на шкірі. Діагноз медиків – аквагенна кропив’янка. Це рідкісне аутоімунне захворювання, при якому червоний свербіж виникає на шкірі людини після контакту з водою.

Наприкінці минулого року мати Седі, 37-річна Ембер Саллі, вперше помітила дивну реакцію доньки на воду. Спочатку вона припустила, що Седі приймає надто гарячий душ. Однак проблема була не в цьому: при аквагенній кропив’янці подразнення не залежить від температури води, її чистоти та солоності.

“Іноді відчуття таке, ніби хтось ллє бензин на моє тіло, підпалює мене, все тіло свербить. У мене завжди виникає така реакція, коли я приймаю душ чи мою руки, і навіть коли плачу чи пітнію. Боляче до сліз, а від них стає ще гірше. Бо в мене алергія на власні сльози. Жити з цим важко”, – розповіла Седі Тессмер.

Мати вирішила перевести доньку на домашнє навчання. Аби вберегти її від постійного дискомфорту. Попри любов до футболу та плавання, дівчинці довелося відмовитися від занять спортом –  піт викликає на шкірі подразнення.

У спеку Седі не може виходити на вулицю вдень. Вона змушена багато часу проводити на самоті. Дівчинка-підліток зізналася, що це сильно на неї тисне. Але вона сподівається, що її досвід буде корисний людям з аналогічною проблемою. За даними медиків, у всьому світі людей з алергією на воду не більше сотні.

У свою чергу, мати дівчинки сподівається, що дослідження хвороби просунуться вперед і невдовзі з’явиться спосіб полегшити життя тим, хто змушений жити з аквагенною кропив’янкою.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у всіх чотирьох дітей канадського подружжя Едіт Лемей і Себастьєна Пеллетьє із Квебека виявили рідкісне генетичне захворювання – пігментний ретиніт. Воно призводить до поступової втрати зору. Допоки їхні діти можуть бачити, Едіт та Себастьєн влаштували для них світове турне.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі