П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Картина на паркані – чоловік творчо використав 300 тис. кришечок

Важливо

Кам’яний паркан у венесуельському Каракасі прикрасила яскрава картина із зображенням папуг. Такою барвистою й об’ємною вона стала завдяки кришечкам від пластикових пляшок. Ідея творчо застосувати пластиковий непотріб належить місцевому художнику Оскару Оліваресу.

Про це  повідомляє Reuters.

Через соцмережі 25-річний митець закликав людей приносити пластикові кришечки і долучатись до створення так званого Еко-мурала. Вдалося зібрати аж 300 тисяч. Не бракувало і добровольців, серед яких чимало дітей зі столичного передмістя Гуатіре.

Кришечка до кришечки. Так за два тижні цементний паркан перетворився на барвисту фреску з величезними синьокрилими ара.

Це чудовий приклад того, як із непотрібних речей можна створити щось корисне. “Багато людей вперше в житті переробляють сміття завдяки цій роботі», – каже Оскар Оліварес.

Подобається ініціатива й шкільній вчительці Осмарі Апонте. Вона привела працювати над фрескою десяток своих дітей. “Це чудовий спосіб для них дізнатися про переробку сміття. Вони бачать – будь-що, від кришки до будь-якого типу пластику, може стати корисним», – каже вона.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Києві відкрили скульптуру кита з переробленого пластику. Вона змінює забарвлення відповідно до стану забруднення повітря та води, кількості опадів та пори року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі