Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У столиці представили 12-метрову скульптуру кита, яка створена з переробленого пластику

Важливо

У Києві відкрили скульптуру кита з переробленого пластику. Вона змінює забарвлення відповідно до стану забруднення повітря та води, кількості опадів та пори року.

Про це повідомили на сторінці скульптури у Фейсбук.

“Ми офіційно відкрили нашу медіа-скульптуру з переробленого пластику Київський Кит. Подібних такій в Україні ще не було!”, – зауважили там.

Саме тому був зафіксований Національний рекорд України у Категорії «Вперше – мистецтво» – найбільша скульптура з переробленого пластику.

Автор медіаоб’єкту — Валерий Коршунов, український митець, засновник соціальних та культурних проєктів, серед яких Звуки Чорнобиля, Артефакт, «Чорнобильське Сяйво».

Загальна довжина скульптури – 12 метрів, вона має металевий каркас та облаштована панелями, що зроблені з переробленого пластику. Інтерактивне освітлення скульптури, підключене до Екосистеми міста з моніторингу стану забруднення повітря та води, враховує кількість опадів, пори року, та змінює від цього забарвлення.

Пластик на скульптуру Київський Кит збирали впродовж 6 місяців. Активісти брали участь в очищенні скверів, парків, річок Либідь та Дніпро. Також до проєкту долучились учні 25 київських шкіл.

“Перетворення, сортування і переробка пластику на сучасні об’єкти паблік арту може стати новим трендом України, які слугуватимуть новими зонами відпочинку та індикаторами стану навколишнього середовища, прикрашаючи українські міста”, – резюмували там.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі