Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Наприкінці вересня уже можна буде згенерувати COVID-сертифікат на порталі Дія

Важливо

На порталі «Дія» можна буде згенерувати й роздрукувати COVID-сертифікат про вакцинацію. Послуга буде доступна наприкінці вересня.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Уже понад 700 тисяч українців згенерували свої внутрішні та міжнародні сертифікати в застосунку Дія та активно користуються ними”, – зауважив він.

Наприкінці місяця Мінцифри хоче додати можливість отримати й роздрукувати сертифікат на порталі. Наразі розробку функціоналу вже фіналізують.

Федоров зазначив, що завдяки запуску цієї послуги в «Дії» отримати цифровий COVID-сертифікат зможуть українці, у яких немає ID-картки чи закордонного біометричного паспорта, або які не мають «Дія.Підпису» чи не користуються застосунком «Дія».

Але варто зазначити, що наприкінці вересня на порталі «Дія» можна буде згенерувати лише сертифікат вакцинації про отримання двох доз вакцин проти коронавірусу.

Пізніше буде доступний і COVID-сертифікат про отримання негативного ПЛР-тесту. Також Мінцифра працює над розробкою сертифіката про часткову вакцинацію. Він буде доступний як на порталі, так і в застосунку «Дія». 

Як отримати COVID-сертифікат?

Потрібно авторизуватися на порталі «Дія», у послугах вибрати «згенерувати COVID-сертифікат» і підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката.

На порталі можна буде скористатися як «Дія.Підписом», згенерованим у застосунку, так і будь-яким іншим електронним підписом.

Після цього «Дія» надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я, і формується сертифікат у форматі PDF. Його можна буде роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та показувати QR-код з екрана.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі