П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Київській ОДА застерегли, що закриватимуть школи, через невакцинованих учителів

Важливо

Очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін заявив, що школи Київщини, де до 20 вересня не будуть вакциновані проти коронавірусу 80% учителів, можуть закрити.

Про це повідомили на офіційному сайті КОДА.

“Є всі можливості для того, щоб швидко виправити ситуацію і забезпечити навчання для дітей навіть тоді, коли область переведуть до “жовтої” зони епіднебезпеки. Якщо ж до 20 вересня цього не зроблять, школу зачинять. Онлайну більше не буде”, ㅡ заявив Володін.

В облдержадміністрації повідомили, що наразі на Київщині серед освітян зробили 62 987 щеплень, а 27 538 педагогів регіону пройшли повний курс вакцинації. Для цього до навчальних закладів виїжджають мобільні бригади.

Навчання під час карантину

Кабмін 13 вересня затвердив нові карантинні обмеження, які передбачають певні бонуси для вакцинованих. Нові правила наберуть чинності через 7 днів після їхньої публікації, тобто 20 вересня.

Вони передбачають, що у разі введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади зможуть працювати, якщо не менш як 80% працівників будуть вакциновані хоча б однією дозою. Натомість у «червоній» зоні заклади освіти зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників будуть повністю вакциновані.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі