Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До діагностики дитячої психіки пропонують залучити роботів

Важливо

Кембриджський університет у Британії пропонує використовувати спеціально навчених роботів для допомоги у діагностиці психічного здоров’я дитини. Кажуть, з ними діти відвертіші та більш охоче відповідають на запитання.

Про це повідомляє Bloomberg.

У Кембриджі створили робота Nao ростом із дитину  – 60 см висотою. За його допомогою провели опитування 28 дітей віком від 8 до 13 років. Зустріч тривала 45 хвилин. Діти могли спілкуватися з Nao голосом чи натискати сенсори на руках чи стопах робота. В цей час батьки чи опікуни спостерігали із сусідньої кімнати. Окремі сенсори слідкували за серцебиттям дитини, рухами голови та очей.  Перед тим діти й опікуни пройшли стандартне онлайн опитування.

Дослідження показало, що діти готові довіритися роботу й іноді діляться з ним інформацією, яку не розкривають при онлайн спілкуванні зі спеціалістами чи живій зустрічі. Наприклад, роботу вони більш охоче розповідають про те, що їх ображають хулігани – із дорослими рівень відвертості нижчий.

«Ми не маємо наміру замінювати психологів чи інших спеціалістів із психічного здоров’я роботами, оскільки їхній досвід значно перевершує все, на що здатен робот», – каже співавтор дослідження Мікол Спітале.

Дослідники пропонують використовувати робота як додатковим метод оцінки психічного здоров’я. Хоча він, звісно, не замінить професійну психологічну консультацію.

Як повідомляло раніше BitukMedia, людиноподібний  робот-дайвер  OceanOneᵏ зі Стенфордського університету здійснив заплив у Середземному морі. Оператору OceanOneᵏ вдалося повзаємодіяти із затонулими уламками літака, підводним човном та навіть римським кораблем ІІ ст., звідки робот підняв вазу і олійну лампу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі