Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сам у небі – 17-річний підліток встановив одразу два рекорди

Важливо

17-річний бельгійсько-британський пілот Мак Резерфорд став наймолодшою людиною, яка здійснила одиночний навколосвітній переліт. Його результат – 52 країни на п’яти континентах.

Про це повідомляє The Guardian. 

5 місяців тому тоді ще 16-річний Мак Резерфорд вилетів з Болгарії на спеціально обладнаному літаку Shark. І от 24 серпня його переліт успішно закінчився поблизу Софії.

Бельгійсько-британський пілот встановив одразу два рекорди. Він став наймолодшою людиною, яка здійснила одиночну кругосвітню подорож, а також наймолодшою людиною, яка здійснила кругосвітню подорож на надлегкому літаку.

Йдеться про Shark – один з найшвидших надлегких літаків у світі. Ця “акулка” може розвивати крейсерську швидкість у 300 км/годину. А для тривалого польоту юного пілота борт переробили з двомісного на одномісний та посилили додатковим паливним баком.

І от результат: хлопець пролетів через 52 країни на п’яти континентах і двічі перетнув екватор. Тепер за ним два рекорди Книги Гіннеса. Попередній рекорд одиночної кругосвітньої подорожі належав британцеві Тревісу Ладлоу. Він здійснив мандрівку у 18 років і витратив на неї 150 днів.

Цікаво, що Мак побив також і рекорд сестри. 19-річна Зара Резерфорд раніше цього року здійснила аналогічну подорож і стала наймолодшою людиною і наймолодшою жінкою, яка здійснила самостійну кругосвітню подорож.

Родичі пілота кажуть, що Мак мріяв про небо з трьох років, а у віці 15 років в 2020 році вже став наймолодшим кваліфікованим пілотом у світі.

“Проблем під час свого польоту було безліч”, – розповів рекордсмен після приземлення. “Це і піщані бурі в Судані, і сильна спека в Дубаї, і закриття аеропортів в Індії, і мусонні дощі. А ще низка технічних проблем, проблеми з документами та інші неприємності, через які доводилось змінювати маршрут”. Найскладнішим моментом Мак Резерфорд назвав приземлення на покинутому тихоокеанському острові під час 11-годинного перельоту через Берингове море.

Підліток назвав свою подорож  «абсолютно дивовижною». “Молоді люди можуть змінити світ на краще, не обов’язково бути 18-річним, щоб зробити щось особливе – просто варто йти за своїми мріям, і вони зрештою здійсняться», – розповів юнак.

Як раніше повідомляв BitukMedia, 47-річний альпініст Сану Шерпа з Непала встановив світовий рекорд. Він вже двічі піднявся на 14 вершин світу, висота яких перевищує 8 тис. метрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі