Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Близько 80 тис. росіян загинули в Україні з лютого – Пентагон

Важливо

Близько 70-80 тис. росіян загинули та утримали поранення від початку війни в Україні 24 лютого. Росіяни не змогли досягнути жодної поставленої цілі, а примітною перевагою українців є воля до боротьби.   

Про це під час своєї прес-конференції в американському Пентагоні заявив Колін Каль, заступник міністра оборони США з політичних питань, йдеться на сайті Пентагону.

«Я думаю, можна з упевненістю припустити, що росіяни, ймовірно, втратили 70-80 тис. чоловік за менше, ніж шість місяців», – сказав Каль, додавши, що це загиблі і поранені разом. Оскільки під час війни ситуація дещо туманна, важко назвати точну цифру, вона може більшою, уточнив чиновник.

«Дуже примітно, що росіяни не досягли жодного із завдання володимира путіна на початку війни. Я маю на увазі, що його мета полягала в тому, щоб захопити всю країну, зайнятися зміною режиму у Києві, знищити Україну як незалежну, суверенну та демократичну країну. Нічого з того не сталося», додав Каль.

Він також відзначив, що бойовий дух і воля українців значно вища, ніж у росіян.

«Ця війна є найінтенсивнішим збройним конфліктом у Європі з часів Другої світової війни, але в українців є багато переваг, не останньою з яких є їхня воля до боротьби», – сказав він.

Як написала раніше у своєму блозі для BitukMedia французька письменниця та журналістка, співзасновниця організації “Європейський форум для України” Галя Акерман, на сьогодні жодна інша європейська армія, окрім української, не може і не вміє воювати. Крім того, за кількістю зброї Європа була геть зовсім не готова до війни.  Я наведу приклад із Францією. Париж дав Україні 18 гаубиць CAESAR. Але їх всього у Франції 72 одиниці. На виготовлення одної такої гармати потрібно 12-18 місяців – там складна електроніка і майже ручна робота.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі