П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україні варто почекати, чим вирішиться політична криза в Британії, – Костянтин Грищенко

Важливо

Український дипломат Костянтин Грищенко в коментарі для BitukMedia назвав потенційних кандидатів на голову уряди Великої Британії.

На думку ексглави українських посольств у Бельгії, Вашингтоні та РФ Костянтина Грищенко, у найближчі дні стане зрозумілим, чи зможе  Борис Джонсон отримати посаду «виконувача обов’язків» та утриматися на ній до жовтня.  

«Якщо він залишиться, то політика щодо України лишиться точно незмінною. Україні ж поки варто почекати, чим вирішиться політична криза у Британії – і від цього вибудовувати свою тактику», ­- вважає дипломат.

За словами дипломата, два найбільш популярні кандидати на посаду нового очільника уряду Великої Британії ­- міністр оборони Бен Уоллес і колишній міністр фінансів Ріші Сунак, який пішов з уряду Джонсона. Але підтримка України залишиться високою незалежно від нового глави уряду.

«Але і перемога будь-якого іншого кандидата означає, що політика кардинально не зміниться. Існує реальна трансатлантична солідарність британців із американцями, і я думаю, вони будуть діяти спільно, хто б не очолив новий британський уряд », – зазначив Грищенко.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі