Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На «Оскар» висунуто фільм «Цензорка», що знятий за участі України

Важливо

Драма Петера Керекеша «Цензорка», знята за участі України та присвячена темі материнства в українських в’язницях, висунута Словаччиною на премію «Оскар».

Про це повідомило Нове українське кіно.

“Дебютна картина словацького режисера Петера Керекеша, створена у копродукції України, Словаччини та Чехії, цього року отримала Приз за Найкращий сценарій у секції «Горизонти» 78-го Венеційського кінофестивалю”, – розповіли там.

Раніше проект картини «Цензорка» отримав головні нагороди секцій Work in Progress Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах у 2017 році й Одеського міжнародного кінофестивалю у 2018 році. А у 2021 році художня стрічка Петера Керекеша перемогла на індустрійній платформі Міжнародного кінофестивалю в Трієсті – картина одержала нагороди Sub-Ti Award і Sub-Ti Access Award в програмі First Cut+ індустрійної платформи When East meets West.

Драматичний фільм розповідає історію молодої жінки Лесі, яку було засуджено до ув’язнення в одній із виправних установ Одеси. Вона щойно народила первістка, і потрапила у світ, населений лише жінками: ув’язненими, медсестрами та наглядачками, жінками різного віку, дружинами та вдовами, дочками, сестрами, вагітними та жінками з дітьми. Якби не колір уніформи, іноді важко було б сказати, хто є хто.

Дивіться міжнародний трейлер фільму “Цензорка”:

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі