Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Європейський Оскар”: стрічка Лозниці про трагедію Бабиного Яру потрапила у шорт-лист премії Європейської кіноакадемії

Важливо

Фільм «Бабин Яр. Контекст» українського режисера Сергія Лозниці потрапив у шорт-лист номінації «найкращий документальний фільм» Європейської кіноакадемії.

Про це повідомили на сайті Меморіального центру «Бабин Яр».

“Документальний фільм “Бабин Яр. Контекст” режисера Сергія Лозниці, знятий за підтримки Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр”, увійшов до шорт-листа кінопремії European Film Awards, яку називають “європейським «Оскаром”, – повідомили там.

Перелік номінантів сформувала колегія з більш ніж 4 тисяч членів Європейської кіноакадемії. Усього на звання найкращого документального фільму претендують п’ять фільмів.

Нагорода Європейської кіноакадемії називається «Європейський кіноприз», яку вручають у понад 10 категоріях. Її можна отримати за видатні досягнення в європейському кінематографі починаючи з 1988 року. 

За задумом засновників, вона конкурує з «Оскаром» як головна кінематографічна премія об’єднаної Європи. Цьогорічних переможців оголосять 11 грудня у Берліні.

Що за фільм?

Фільм «Бабин Яр. Контекст» заснований на архівних матеріалах і розповідає про події, які призвели до вбивства 33 771 єврея в окупованому нацистами Києві 29-30 вересня 1941 року, а також про наслідки цієї трагедії. Стрічка складається з близько 20 епізодів, кожен із яких — це завершений сюжет, безпосередньо або дотично пов’язаний із Бабиним Яром.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі