Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Аби не набридав одноманітний вид з вікна: 72-річний чоловік побудував для дружини будинок, що обертається

Важливо

72-річний житель Боснії та Герцеговини Войін Кусіц за шість років побудував для своєї дружини Любіци будинок, що обертається. Так він вирішив догодити жінці, яка постійно скаржилася на вигляд із вікна в попередній оселі.

Про це повідомили в Associated Press і Reuters.

Коли Войін тільки одружився, то побудував для сім’ї звичайний будинок. Тоді Любіца хотіла, щоб вікна спальні виходили на світлу сторону, що означало, що з кімнати не було видно дороги. У тому будинку пара виростила трьох дітей.

З часом, каже Войін, дружина стала скаржитися, що їй зі спальні не видно, хто приходить до них у гості. І йому довелося знести стіну між двома кімнатами, щоб перетворити їх на нову вітальню, й переукласти електропроводку.

Потім, у 2015 році, син подружжя, який усе ще жив у сімейному будинку, одружився. Батьки вирішили віддати його сім’ї спальню на верхньому поверсі, а самі перебралися на нижній. Знову довелося перебудовувати оселю, нарікає Кусіц.

«Я вже втомився від її скарг і постійних ремонтів сімейного дому, тож сказав: побудую тобі дім, який обертається, щоб ти крутила його собі як заманеться», — говорить чоловік. На це в нього пішло шість років.

Кусіц так і не завершив університет, але зміг побудувати дім, що обертається, самотужки. Він каже, що надихався сербсько-американськими винахідниками Ніколою Теслою та Михайлом Пупіним: вони, як і він, зростали в бідних сім’ях і не мали гарної освіти.

Під час будування він був змушений лягти в лікарню через проблеми із серцем. «Просив лікарів: дайте мені ще принаймні рік життя, бо я оце будую хату і ніхто не знатиме, як її завершити», — пригадує Кусіц.

За його словами, повний оберт будинок може здійснити на найбільшій швидкості за 22 секунди, а найменшій — за добу. У цей час за вікнами можна спостерігати мінливий краєвид із кукурудзяних полів і зораної землі та лісів і річки.

Що думає про новий будинок дружина Кусіца, дізнатися не вдалося: із журналістами вона спілкуватися не захотіла.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі