Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Школярі знайшли рештки тиранозавра під час прогулянки

Важливо

Двоє бДвоє братів, їхній батько та кузен під час прогулянки яристою місцевістю знайшли закам’янілі рештки тиранозавра рекса у США. Дітям 7-10 років. А науковці дивуються – у всьому світі відомо лише про декілька скелетів “ті-рексів”-підлітків.

Про це розповідає UPI.

Скелет динозавра знайшли 10-річний Джесін Фішер, його 7-річний брат Ліам, тато Сем та 9-річний кузен Кайден Медсен.

Родина прогулювалася бедлендом (територія із заплутаними ярами та гострими водозбірними гребнями) у Північній Дакоті. Раптом вони побачили, що із землі стирчасть незвичні об’єкти.

Вони сконтактувалися із Тайлором Лайсоном – куратором відділу палеонтології у природничому музеї Денвера. Він був шкільним другом батька хлопчаків. Лайсона із колегами провели на місце знахідки, і той визначив, що дітлахи знайшли рештки молодого тиранозавра рекса.

Бедленд утворюється на глинястих ґрунтах в результаті ерозії, тож, ймовірно, дощі просто розмили породи довкола кісток.

Знахідка відбулася у липні минулого року. Тепер рештки тірекса виставлять у музеї, де працює Лайсон.

“Прогулянка перетворилася на визначний момент для науки, оскільки у всьому світі відомо лише про кілька скелетів тиранозаврів-підлітків”, – написали у Instagram музею.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканець Джейсон Купер під час прогулянки на свій 45-й День народження знайшов на 70% цілий скелет стегозавра. Чоловік має у власності ділянку “формації Моррісона”, що багата на викопні рештки. Але такого подарунка долі не очікував. Тепер стегозавр стане першим, якого продадуть на аукціоні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі