Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Винороб випадково знайшов кістки мамонтів у своєму погребі

Важливо

Австрійський винороб Андреас Пернерсторфер із села Ґобельсбурґ випадково знайшов кістки у своєму винному погребі. Археологи, які прибули на місце, називають відкриття сенсаційнимрештки належать як мінімум трьом різним мамонтам.

Про це повідомляє ВВС.

Андреас розповідає, що знайшов кістки, коли почав робити ремонт у підвалі. Розкпав їх із-під землі.

“Я думав, що це просто шматок дерева, залишений моїм дідусем. Але потім я трохи розкопав знахідку і згадав, що колись дідусь казав, що знайшов зуби. І тоді я відразу подумав, що це мамонт”, – каже Андреас.

Дослідники з Австрійського археологічного інституту розкопують кістки з середини травня. Археологи Томас Айнвьогерер і Ханна Пароу-Сушон зазначають, що знайдені на місці кам’яні артефакти та вугілля свідчать про те, що кісткам від 30 тис. до 40 тис. років.

Останній раз таку знахідку робили 150 років тому і також у окрузі Кремс, де знаходиться погріб Андреаса. Але дослідити свіжі знахідки сучасними методами – така можливість у Австрії виникла вперше.

Науковці припускають, що мамонти погли потрапити у пастку, яку первісні люди влаштували для них, та у ній і загинули.

Щоправда, дуже мало відомо про те, як люди полювали на мамонтів. Тож дослідникиу Відні сподіваються, що нові знахідки трохи розкриють цю таємницю.

Як повідомляло BitukMedia, у США палеонтологи виявили два десятки унікальних кісток доісторичної тварини. А почалось все з добре збереженого бивня мамонта, на який випадково натрапили робітники шахти в штаті Північна Дакота.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі