Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У рівненському зоопарку відбудуться перегони черепах

Важливо

Рівненський зоопарк планує 26 травня провести перегони черепах. Спортивна подія стане одним із заходів, присвячених Всесвітньому дню черепахи.

Про це йдеться на сторінці зоопарку у Facebook.

Як вказують організатори, святкують вони разом зі своїми педопічними міжнародене свято не вперше. Цього року відвідувачам зоопарку покажуть годування черепах та проведуть майстер-клас із приготування смаколиків для них.

 Це свято було засновано з метою привернення уваги громадськості до проблем збереження цих тварин. У цей день в місцях, де живуть черепахи, проводяться заходи з порятунку тварин, а також дарують листівки із зображенням черепах, йдеться на сайті зоопарку.

Всесвітній день черепах у Рівному святкують щороку зазвичай із залученням дітей, для яких проводять малювальні та рухливі конкурси.

Родзинкою зоопарку є шпороносна черепаха, якій цього року виповнюється 28 років.

Шпороносна черепаха (на головному фото) – найбільша з континентальних наземних черепах і третя (з сухопутних черепах) за величиною у світі, після слонової та гігантської (острівних) черепах. Максимальна довжина панцира дорослих тварин – близько 70-80 см, а маса великих самців – понад 100 кг.

Особливістю цих черепах, розповідають у зоопарку, є бойові поєдинки за самицю, який передує закличний клич самців.

Як повідомляло BitukMedia, у США рибалка упіймав доісторичну 91-кілограмову черепаху та 85-кілограмову щуку за два дні. “Рекордсмени” повернулись назад у воду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі