Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відкрила листа під час повітряної тривоги – українська студентка навчатиметься у Гарварді

Важливо

Українська студентка 18-річна Оксана Трефаненко із Чернівців, яка певний час жила в Британії, вступила до Гарвардського університету у Массачусетсі, США. Планує вивчати там міжнародні відносини.

Про це повідомляє ВВС.

Раніш Оксана навчалася у Британії у коледжі Елсмір. Туди вона вступила у 2022-му, отримавши стипендію від Head’s Conference Projects, яка дозволяє студентам із центральної та східної Європи навчатися у Британії протягом двох років. Зараз вона здобуває бакалаврський диплом зразка International Baccalaureate (міжнародна освітня організація у Женеві). Дівчина вивчає історію, англійську мову та літератури та географію, другорядними дисциплінами є математика, біологія та німецька мова.

Навчання у Гарварді у Оксани триватим чотири роки. Спершу вона вивчатиме різні предмети, а на третьому курсі зможе обрати основний. Зараз вона припускає, що її основними предметами будуть суспільні науки або державне управління, а також хоче вивчати мови. Заняття почнуться у вересні.

Вступ до Гарварду був важким, каже Оксана. Вона подала п’ять оригінальних есе, особисту заяву, пройшла інтерв’ю, надала рекомендаційні листи, а також інформацію про свою академічну та позакласну діяльність.

Тим не менше, дівчинка отримала unconditional offer, тобто її візьмуть без подальших вступних екзаменів та інших умов.

“Я просто не можу в це повірити”, – каже Оксана.

Хоч і виїхала на час війни до Британії, Оксана слідкує за ситуацією в Україні. Під час одного із російських обстрілів вона отримала щасливий імейл.

“Я відкрила лист із Гарварду, коли у моєму місті була повітряна тривога і загроза ракетного обстрілу, і це лише додало мені емоцій”, – пригадує студентка.

“На той час вдома всі спали, – продовжує Оксана. – Я відкрила імейл і побачила “Вітаємо” й анімовані постріли салюту на екрані ноутбука. Почало одразу програватися відео всередині повідомлення. Мені знадобилося дві хвилини, щоб зрозуміти, що це правда. А потім я розбудила своїх батьків”.

Як повідомляло BitukMedia, Університет штату Вермонт (США) відзначив докторським ступенем смугастого кота з імʼям Макс. Кажуть, тварина показала себе пристрасним мисливцем на мишей і взагалі стала улюбленцем студмістечка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі