Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кіт Макс отримав ступінь доктора наук в університеті

Важливо

Університет штату Вермонт (США) відзначив докторським ступенем смугастого кота з імʼям Макс. Кажуть, тварина показала себе пристрасним мисливцем на мишей і взагалі стала улюбленцем студмістечка.

Про це розповідає The Guardian.

Цими вихідними в Університеті штату Вермонт (США) має відбутись вручення дипломів. Крім студентів, документ про освіту отримає кіт Макс. Як повідомляється на офіційному сайті університету, його нагородять за відданість університету та “психологічну підтримку” студентів.

Смугастик отримає докторський ступінь, але, зрозуміло, що жартівливий: Doctor in Litter-ature» (litter у перекладі означає “послід кошенят/цуценят”).

“З гучним схвальним муркотінням викладачів опікунська рада присвоїла Максу Доу престижний титул доктора, разом із усіма перевагами котячої м’яти, привілеями кігтеточки та обов’язками, які з цим пов’язані”, – зазначили в повідомленні Університету штату Вермонт.

Фото – Vermont State University

Новоспечений доктор наук не зміг бути особисто присутнім під час урочистої церемонії. Однак працівники університету обіцяють незабаром передати диплом його заслуженому власнику.

Розповідають, що Макс став легендою університетського кампусу Каслтон та завоював серця як студентів, так і викладачів. Чотири роки тому його підібрала дівчина на ім’я Ешлі Доу — відтоді тварина стала частим гостем студмістечка, що знаходиться неподалік будинку Ешлі. Кіт приходить на лекції, забирається на наплічники студентів, а також бере участь в екскурсіях.

“Він виходить і вітає більшість наших гостей, а потім слідує за ними протягом усієї екскурсії”, — розповів місцевому телеканалу Брендон Кеннеді, заступник директора приймальної комісії.

Кота у студентському містечку знають як затятого сплюха, відмінного ловця мишей, а також “лагідного члена (ред. – студентської) родини”.

За словами викладачів, добре вміє надавати “психологічну” підтримку студентам. “Щодня я дивлюся у вікно і бачу, як студенти відкладають телефони, коли бачать Макса, беруть його на руки і роблять з ним селфі. Він наша зірка”, – зазначила Джесіка Дункан, директор з розвитку кар’єри та інновацій.

Одного разу прихильники тварини настільки переймалися відсутністю Макса, що створили на честь нього вівтар. “У ньому були свічки та все інше – і фотографія Макса, яку вони роздрукували та поклали в рамку”, – згадує Ешлі Доу.

Кіт охоче йде до рук студентів, які катають його у своїх рюкзаках, фотографують і отримують емоційну підтримку вже майже чотири роки. Фото – Vermont State University

Коли Макс вдосталь нагуляється кампусом, студенти проводжають його додому — на прохання господині, аби на Макса раптом не напали бродячі коти. За словами Ешлі, кіт сумує з приводу закінчення навчального року: коли кампус спорожніє, тварина все ще приходитиме у знайоме місце та чекатиме на друзів. Хазяйка сподівається провести з ним трохи більше часу цього літа – щоб Макс відчував підтримку.

Фото – Vermont State University

Як розповідало раніше BitukMedia, американка зі штату Юта випадково відправила свою кішку поштою. Тварина провела в коробці шість днів, але, на щастя, повернулася додому цілою та неушкодженою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі