Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Поважати британські цінності”: королева Камілла відмовляється від натурального хутра

Важливо

Королева Великої Британії Камілла пообіцяла, що більше не купуватиме одягу або виробів з натурального хутра. Вона написала листа з обіцянкою в організацію Peta. Але той, що вже має, хоче доносити.

Про це повідомляє Independent із посиланням на Букінгемський палац.

Представники королівської родини надіслали відповідного листа до зоозахисної організації Peta (“Люди за етичне ставлення до тварин”). “Це пов’язано із найтеплішими побажаннями королеви”, — зазначили у палаці.

У Peta відповіли, що вітають таке рішення, оскільки, на думку директорки Peta Інгрід Ньюкірк, “для монархії правильно відображати британські цінності, визнаючи, що хутру немає місця в суспільстві”.

Однак рішення Камілли зовсім не означає, що вона більше не одягне хутро. Королева вирішила не купувати нових виробів, а старі вона продовжить носити. Аналогічно колись вчинила Єлизавета II: з 2019 року всі нові речі королеви, що передбачали хутро, були пошиті з його штучних аналогів. Однак вона також продовжувала носити хутряні вироби, які вже мала, включно з церемоніальним одягом.

Не всі сприйняли обіцянку Камілли позитивно. Частина британців вважає, що натуральне хутро більш екологічне, ніж одяг із штучних матеріалів.

Міжнародна хутряна федерація взагалі заявила, що монархія не повинна піддаватися тиску зоозахисників. “Багато людей, як і раніше, купують хутро, оскільки воліють носити щось натуральне та екологічне, на відміну від штучного хутра на пластиковій основі. Ми сподіваємося, що королівська сім’я враховує довкілля, коли вирішує, що вдягнути, але свобода вибору — ключове питання”, — наголосив виконавчий директор хутряної федерації Марк Оутен.

Раніше актор і письменник Стівен Фрай закликав королівську гвардію припинити використовувати справжнє ведмеже хутро для їхніх знаменитих шапок. “Традиція не може виправдовувати жорсткість”, – заявив він. У Букінгемському палаці відповіли, що капелюхи гвардійців виготовлені з хутра, придбаного в результаті “законного та ліцензованого полювання”.

Нагадаємо, у 2022 році Чарльз III заборонив французький делікатес фуа-гра у королівських резиденціях. Ці кроки робляться для переходу монархії до існування без жорстокості до тварин.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Великій Британії показали перший офіційний намальований портрет Чарльза III. Художник Джонатан Йео зобразив короля на яскравому червоному тлі, який поєднується з його формою валлійської гвардії — такого ж кольору. У мережі здивовані незвичайним рішенням художника. Монарх, схоже, теж.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі