Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Регулювання посеред пустелі: з’явилися спеціальні світлофори для верблюдів (ВІДЕО)

Важливо

Влада китайської провінції Ганьсу знайшли оригінальне і цілком логічне вирішення проблеми найсильніших заторів у пустелі Кумтаг на північному заході країни. Тут встановили верблюжі світлофори просто посеред пісків. Нововведення покликане вирішити одну з туристичних проблем регіону.

Про це розповідає Oddity Central.

Кумтаг – частина однієї з найбільших піщаних пустель світу Такла-Макан. Вона дуже популярна у туристів. Тут розташовані мальовничі гори Міншан та “озеро півмісяця” Кресент-Спрінг, оточене дюнами. А також це знакове місце, яке в давнину було брамою до Китаю на Великому шовковому шляху. Зараз сюди прибувають тисячі туристів, щоб проїхати історичним шляхом на верблюдах, як колись їхні предки. А у травні кількість мандрівників зростає до десятків тисяч.

А у травні, за словами місцевої влади, у пустелі Кумтаг трапляється колапс: популярність катання на верблюдах зростає настільки, що виникають справжні затори. Рух божевільний, і його треба було якось регулювати. Тим більше що частина туристів рухається Шовковим шляхом пішки, і верблюди повинні пропускати пішоходів, як на жвавій трасі.

Тому вирішено поставити на популярному маршруті верблюжі світлофори: одна сторона пристрою показує зелене та червоне світло у формі верблюда, інша загоряється звичною фігуркою людини. Так учасники пустельного руху розуміють, коли їхати верхи, коли стояти та пропускати пішоходів, і коли можна переходити шлях верблюду.

Як зазначила влада провінції, верблюжі світлофори в піщаних дюнах, звичайно, допомогли вирішити проблему “пустельного трафіку”. Але лише частково. Тому що тепер самі світлофори вздовж стародавнього Шовкового шляху стали визначною пам’яткою в місці, яке і без того було дуже популярним і переповненим.

2023 року на травень було підготовлено 2400 верблюдів для катання, пустелю тоді відвідували від 10 до 20 тис. людей на день.

Як розповідало раніше BitukMedia, Венеція нарешті запровадила платню за відвідування міста. Поки в експериментальному режимі, який відкладали через тривалі дискусії. В такий спосіб хочуть запобігти надмірному зростанню туристів одного дня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі