Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Харкові у першій підземній школі розпочалося навчання

Важливо

У першій підземній школі, яку збудували в Індустріальному районі Харкова, 13 травня провели перші повноцінні уроки для учнів. У цьому закладі освіти почали навчатися 230 учнів.

Як повідомили у Харківській міській раді, загалом там зможуть навчатися 900 дітей.

За словами начальниці Управління освіти Індустріального району Олени Збицької, освітній процес відбуватиметься у дві зміни у змішаному форматі: частина дітей навчатиметься очно, частина – дистанційно.

Учні початкових класів матимуть по три уроки, а старшокласники – по чотири.

“Ми намагалися створити такі умови, як у звичайній школі. Тому у нас є класи, ресурсна кімната для занять з психологом та педагогічний воркшоп, де викладачі збираються в перервах між уроками. Також є буфет та медичний кабінет”, – розповіла Олена Збицька.

Будівництво цієї школи завершили на початку квітня, нагадує “Українська правда”. Приміщення звели з дотриманням усіх вимог безпеки, а для комфортного навчання школярів обладнали 20 кабінетів.

Нещодавно там провели пробний навчальний день. У його межах працівники ДСНС розповіли учням про правила мінної безпеки та як розпізнати небезпечні предмети.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Києві презентували оновлену збірку рекомендованих рецептур страв для шкільних їдалень від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Її розробили в рамках Стратегії реформи системи шкільного харчування.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі