Понеділок, 20 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Невідому істоту з іклами у вигляді клинків виявили у печері

Важливо

Двоє мисливців на рептилій виявили в Таїланді новий вид печерних змій з іклами у вигляді клинків або лез. А ще істоти мають сильно ребристу луску на череві, яка дозволяє їм “лазити по вертикальних скелях”.

Про це повідомляє Daily Mail.

Двоє герпетологів помітили невідому науку істоту на скелі під час експедиції в горах Таїланду. Аби дістатись до змії, один з них, Гаррі Ворд-Сміт, піднявся на 15-метрову висоту без страховки. “Це було неймовірно ризиковано, але в мене не було іншого вибору”, – пояснив Ворд-Сміт. Йому вдалося виловити три екземпляри.

“Вона особливо пристосована до життя в цьому суворому середовищі», — розповів Ворд-Сміт, який назвав свою знахідку “Печерна змія Кукрі” або Oligodon speleoserpens – на честь її суворої домівки у вапнякових карстових печерах Таїланду.

Тіло рептилії світло-коричневого кольору, голова відрізняється світлішим відтінком. На її верхній щелепі вісім зубів, які схожі формою на клинки. Змія має ребристу луску на череві: та допомагає їй підніматися вертикальними скелями.

Герпетолог Руперт Грессбі-Льюїс, який також брав участь в експедиції, розповів, що печерні олігодони живуть всередині та біля печер на крутих вапнякових урвищах. Цей вид харчується лише яйцями інших рептилій, наприклад, геконів.

Як розповідало раніше BitukMedia, на одній із шахт штату Ґуджарат у Індії розкопали 27 хребців доісторичної змії. Вона могла сягати в довжину до 15 м і важити тонну. Vasuki indicus, так назвали вид, – найбільша змія із нині відомих.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі