Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Непрості часи – складні рішення. Виставці “лише для жінок” доведеться стати вбиральнею

Важливо

Засновниця Тасманійського музею старого і нового мистецтва Mona Кірша Кечел планує “переробити” частину свого закладу у жіночу вбиральню та церкву. Мисткиня каже, не бачить іншого виходу. Хотіла зробити експозицію доступною лише для жінок – аби привернути увагу до дискримінації протягом віків. Але суд в Австралії сказав, що це – дискримінація чоловіків.

Про це повідомляє ВВС.

Музей Mona Кечел створила зал виключно для жінок (Ladies Lounge). Там експонує не лише роботи сучасних митців, але і твори визнаних метрів – від Пікассо до Сідні Нолана.

Однак чоловіків це не вдовільнило. Мешканець Нового Південного Вельсу Джейсон Ло подав на мисткиню в суд. І у травні суд виніс рішення, що те, що Ло не пустили у зал “лише для жінок” – це порушення закону про гендерну рівність.

Тепер Кечел подала апеляцію. Каже, “суд бачить історичне та поточне становище жінок у суспільстві надто вузько”.

А також зазначає, що їй доведеться “переробити” “жіночий зал” у музеї під жіночу вбиральню. Тільки так вона матиме законне право стримувати чоловік від прагнення потрапити всередину.

“Це туалет із визнаною світовою славою. Це найвеличніший туалет. І чоловікам туди не можна,” – зловтішається Кечел.

Деякі найбільш видатні полотна, як картини Пікассо, спеціально занесуть у приміщення “туалету”, щоб жінки могли їх спокійно роздивитися, і ніхто їм не заважав.

Чоловіків пускатимуть у “туалет” лише в неділю. Але їх там примусять вчитися прасувати та складати білизну. А жінки за цим спостерігатимуть і можуть приносити свою чисту білизну із собою.

Як повідомляло BitukMedia, 51-річний техпрацівник одного із найбільших європейських музеїв сучасного мистецтва Pinakothek der Moderne у німецькому Мюнхені потай повісив власну картину у галереї. Тепер чоловіка звільнили.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі