Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Золотий м’яч” Марадони з ЧС-1986 пустять з молотка

Важливо

“Золотий м’яч” аргентинської зірки футболу Дієго Марадони виставили на торги. В описі до лоту сказано, що трофей спортсмен отримав як найкращий гравець чемпіонату світу 1986 року.

Про це йдеться на сайті аукціонного будинку Aguttes.

Повідомляється, що торги відбудуться 6 червня 2024 року у Франції.

Фото – Aguttes.

Марадона отримав “Золотий м’яч” як найкращий гравець чемпіонату світу 1986 року у Мексиці. Тоді у фіналі турніру збірна Аргентини обіграла команду ФРН з рахунком 3:2.

Стартова вартість лоту ще не встановлена, але аукціонний дім очікує, що ціна може зрости до кількох мільйонів євро.

У 2022 році м’яч, яким Марадона забив легендарний гол рукою у ворота Англії у матчі 1/4 фіналу чемпіонату світу-1986, було продано на аукціоні за 2 млн фунтів стерлінгів. Того ж року футболку Марадони, в якій аргентинець забив цей гол, продали з торгів за 9,28 млн доларів.

Дієго Марадона – легендарний аргентинський футболіст. Він виграв чемпіонат світу у 1986 році, ставши лідером збірної Аргентини. Марадона також виступав за “Наполі” та “Барселону”. Футболіст помер 25 листопада 2020 року у віці 60 років.

Як розповідало раніше BitukMedia, кросівки американського баскетболіста Майкла Джордана продали на торгах Sotheby’s за 482 тис. доларів. Йдеться про Air Jordan XI, в яких зірка грав у фіналі NBA у 1996 році. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі